Продължете към съдържанието

ОТЗИВИ & РЕЗУЛТАТИ

Отзивите са натурални и без редакции. В края на страницата ще видите и “негативните” мнения за теорията и практиката Когиталност, с което можете да добиете по-пълна представа за нейното развитие и докосване. За всички отзиви, споделени резултати и коментари – поклон и благодарим!

Николета Найденова

Чу – до! Първо ще започна с това, че цяло чудо е, че срещнах теория от когиталността и ми отвори очите и погледнах на света с други очи. Зарината с куп безсмислени ангажименти , впусната да обслужвам собствения си задник, не виждах и не проумявах , че всеки един миг, всяко едно творение , всичко, което ме заобикаля е нещо, което аз творя като творец! Чу – до! И когато проумееш и разбереш, че всяка твоя реалност , всеки един избор и фокус е твое творение е чудо! Настръхвам от удивление, радост получава се един вортекс в мен! След като си навлязал в теорията на Когиталността гледаш на света по – прекрасен начин, наблюдаващ учащ създаващ мислещ, творец на чу-де-са!! Благодаря и поклон! Благодаря и на съпругът ми! Пламен , за търпението!а голямо чудо е забравата и децата, приемайки живота, като нещо нейзследвано впускваш в изследването и наблюдението и преживява всеки един миг, като чудо!

Иванка Захариева

Аз от много време практикувам Практиката Любов и Благодарност към всичко и всички осъзнавайки че всичко има душа и заслужава да бъде обичано. Благодаря за възможността да се обучавам в Академията. Лично аз намирам че индивидуалното обучение е най-доброто за мен защото следвам моя ритъм, защото мога да се върна назад и да повторя това което не съм осмислила добре. Не се ограничавам от срокове и това ми помага да съм точна във времето. Моя живот и в моята работа винаги съм зависела от собствената организация, от моя план за да приключа задачите. Имам още много да осмислям и осъзнавам и да търся място но осъзнатото в практиката.Желая ми Благ Ден. Благословени сте

Недялка Кирилова

Здравейте прекрасни!Пожелавам на всички хора в България да посетят семинарите ви на живо или онлайн.Благодарение на вас живота ми се обърна в щастлива посока,започнах всеки ден да жъна успехи.Предложиха ми нова работа в електромеханична промишленост.Мечтаех от 20 години да работя в фабрика,че ми беше омръзнало да гледам стари хора.Благодаря ви чудесниииий и много щастие ви желая.

Светослава Хънтева

Така бях приела Академията, ежедневните мейли и упражненията сякаш никога няма да свършат. Благодаря ви, направихте много за мен. Ясно ми е на мен, а съм сигурна и на всички останали за огромния труд, който полагате, за да я има Академията. 

Николина Ганчева

Благодаря Ви мили Приятели от сърце за отговора. Поклон пред Вашата всеотдайност към нас, които ни учите да се променяме. Аз и моето семейство наистина сме благодарни за това, че ни помогнахте да намерим себе си и хармонията която постигнахме между нас. Разбрахме, че пътя на промяната не е лесен, но не е и толкова труден. Трудността идва от това да преодолеем старите навици, както аз се изразявам, да ги хвърлим в Ниагарския водопад  ЗАВИНАГИ! Но ако не се отклоним от този път който поехме, Вярвам, че ще има резултати. 

Диана Мирчева

Здравейте Приятели!
Когиталността ми отправи покана да споделя моят опит и преживяване за сухият пост! Надявам се моите слова да резонират с вас!
Лятото на 2018 преди да се включа в Академията прескочих до Иво да го видя и най вече да си открадна вдъхновение.( от известно време бях спряла с медитациите и бях в застой)
Бях присъствала само на един семинар, и разбира се имах на разположение всички материали от нета., а също така и някои онлайн семинари по малко записи!
И така Иво ми отправи предизвикателство за 7 дневен сух пост, приех го веднага! Каза ми за рисуването и въобще на мен ми се завъртя главата от щастие! Иво ми показа нови пътища и хоризонти, нови за мен възможности! Това беше на моят рожден ден! Най – щастливият от много години!
След три дни се отправих със семейството си на море! И започнах сухият пост, през целият ден само спях, не бях в състояние да шофирам. И така спането продължи около 3-4 дни. Спях по 12-14 часа. След това тази умора премина, ставах преди изгрев, грабвах си тел и на плажа посрещах слънцето и медитирах!
Това бяха едни от най – щастливите ми дни! Всичко беше по- ярко, по цветно и красиво! Всичко беше КРАСИВО! Чувствах специална връзка с морето( винаги съм я чуествала тази връзка, морето е моята първа любов) , но сега тя беше по осезаема по изразена. Когато влизах в морето чувствах прегръдката му , любовта му!
Чувствах любов и благодарност към всичко и всички! И една тиха радост вътре у мен!
На петият ден започна да ме мъчи жаждата, но това не помрачи ни най- малко щастието което чувствах. Жабурках често. Когато не бях на плажа се плисках на чешмата пред двора- бях като патенце влюбено във водата! Къпех се само със студена вода. Чувствах голямо блаженство и удоволствие от студеният душ!
За 7 дни свалих 13 кг( имам ги доста в излишък) . Радвах се на краката си- глезените ми пак бяха тънки и красиви като на газела😃.
Мечтаех си за свежестта и прохладата на плодовете! След седмият ден пих вода и хапнах малко плодове. Установих че не съм гладна. Насила се хранех по късно през първият ден. По късно гледах една лекция , не помня името на човека но специалист по постовете сух и воден. Та той каза че ако не чувстваш глад можеш да продължиш няколко дни на воден пост. То тялото, организмът сам си подсказва!
Това послание го адресирам и към себе си за да се подтикна, вдъхновя да го направя отново( през пролетта неуспешно 2 дни) . И докато пишех тези редове някои моменти ги изживях отново!
Един спомен изплува от моето минало докато пишех тези редове:
Преди доста години бях се оперирала- гръбначният стълб. Бях излезла от строя за доста дълго време! И докато си лежсх на дивана у дома си мечтаех да стана и да измия чиниите! Мечта като блян, като голвямо желание!
Започнах да пиша какво не правим и какви калпазани сме, но ще се фокусирам на сругата страна!
Да ценим това което имаме! Няма значение колко сме здрави, всеки има по нещо, важното е че сме на крака и можем да правим крачките , всеки според темпото си, но да ПРАВИМ! И да сме щастливи, защото това е състояние, не е резултат от нещо си , последствия от нещо или събития! То е състояние което избираме. И аз често излизам от това състояние, но едновременно с това все по често си го припомням с табелите , кпито съм си поставила, със ситуациите, с моите отражения!
Пп. Когато ни свърши отпуската по пътя за дома: тъкмо бяхме излезли на магистралата колата започна да придърпва и да губи мощност( тя често се повреждаше и все на сервис ) . Бяхме още в гръцко, а там един сервиз струва майка си и баща си!😀 . Синът ми пребледня, смени си цветът на лицето. Веднага реагирах, успокоих го , припомних му на какво го учех тези дни( през цялата отпуска аз му говорех за ТК и го учех да работи с протонното поле, доста изразено и силно при него! ) И започнахме заедно да работим с протонното поле! И след нвколко минути колата беше като самолет😀!
Поклон и Благодаря на моите учители Иво и Еми!
Поклон и Благодаря на всички вас, защото вие също сте мои учители!
Благодаря и на себе си че съм си създала такава паралелна реалност!
Любкам ви всички!

Недялка Кирилова

Здравейте! За тези три дни до много малка част от информацията, до която се докоснах, мисля, че съм готова за най-голямото ми приключение в този живот. Личната ми революция за събиране на целостта. Две медитации направих от тук ,беше като в приказка прекрасно. Благодаря!
(след няколко дни)
Благодаря Ви приятели за прекрасното познание,което споделяте.Упражненията ми помагат чудесно да се самонаблюдавам и най-вече отношението към всичко. Сега фокуса ми е насочен,да не критикувам,обиждам,оплаквам,клюкарствам и контрол.

Любомир Тошев

В началото много се съмнявах дали тази академия ще доведе до някъде, а сега е по-близо до начин на живот, отколкото като теория. Нещата, които останаха само на теория са нещата, които не съм успял да възпроизведа сам за себе си и още не разбирам.

(продължение)

Академията действително дава нов вид резултати. Всеки, който има желание ще изкара резултати и ежедневните имейли помагат в това, като започват от полегато разглеждане и затвърждаване на възможностите до сериозно-глобало разискващи въпроси за отношението ни към средата и това тя как го отразява. Затова мисля, че през Академия Когиталност се минава през една магистърска степен, която не може да се намери другаде. Поне другите неща, които съм разглеждал, са били много по-слаби като учители и преживявания. Това си е придадено значение от моя страна към академията, но вярвайте ми, то издържа вече 5 години

Кирил Боюклиев

От както съм се запознал с Иво и Еми живота ми се е променил към по-добро ,прилагайки практически нещата който съм научил виждам как нещата около мен се променят с всеки изминал ден.Благодаря за Академията която направиха и за неуморния труд който полагат за всички нас.Поклон и им Благодаря.

Иванка Захариева

Благодаря за поместените текстове. Започвайки своето обучени осъзнах че в Академията има всичко, което ми трябва което е точно и добре аргументирано. Всичките търсения, които правих през годините чрез Академията сами дойдо при мен. Признавам, че материята не е роман да го прочетеш и захвърлиш, а сериозен труд и изисква някои от главите в книгите да ги слушам многократно. Да работиш със себе си е процес от постоянство, търпение и воля. Промяната не е състезание и доказване, а осъзнававе прилагане в живота.

Нели Велчева

Искам да споделя моето впечатление от филма на Стойчо Керев ‘Измамна реалност”, който беше излъчен премиерно снощи в зала 1 на НДК. Залата беше пълна, билетите свършиха за 2-3 седмици. Ако някой не е ходил да не съжалява. Филма не струва… информацията, която там се сподели е много повърхностна и няма и една стотна част, от това което Ивомир и Еми преподават на един семинар. На мен ми стана скучно на този филм и заспах… филма започна с това, че който не учи и не се развива няма шанс…. Споделяйте с колкото се може повече хора за семинарите на ТК… аз недоумявам как за еди такъв тъп филм залата беше препълнена, а на семинара има няма и 50 човека, което е жалко за нацията ни… хората имат нужда от това знание шом го търсят, но мързела надделява. От моя опит с хора, с които говоря за ТК всичко е добре, до момента, в който кажа че се изисква четене и работа… и познайте… започват оправданията с Нямам време… в същото време са недоволни от живота си, от правителството, съпруга, съпругата и т.н… и така се върти порочния кръг…и ходят по кви ли не курсове за много пари с надеждата че някой ще им помогне без те да си мръднат пръста. И в продължение на темата, проблема е отново Мързел. В академията сме над 70 човека. Нека си поставим за цел всеки от нас да доведе поне 1 нов човек на всеки семинар и поне 1 да се запише в Академията. Имаме 2 седмици. УСПЕХ.
(продължение)
Бях с една дама, която също е идвала на семинари на ТК и тя е на същото мнение като мен. Написах го в групата, защото все още много хора се разсейват с разни книги като на Зеланд и кви ли не, но това което Вие правите и информацията, която споделяте, не може да се измери с пари… и жалко, че много хора не го осъзнават…. защото други като вас няма и няма и да има… Поклон и Благодаря за това, което правите и пълната отдаденост към Всичко, Което Е!

Диана Мирчева

Тази Академия ни учи как да бъдем щастливи, да творим живота си! Поклон и Благодаря на Иво И Еми, които с Безусловна Любов и Всеотдайност са си посветили живота на това!!!. Накратко: най доброто училище на планетата и единствено по рода си!

Соня Шайн

Добра новина за домашните любимци и техните стопани

Кратка предистория: Възрастното ни мини зайче имаше дентални затруднения. Последва пълен отказ от храна. Вариантът “хранене със спринцовка или капкомер” изобщо не сработи тук. Ветеринарното решение на казуса е стресираща болезнена процедура с упойка, в случая неприложима поради възрастта.

Резултат: След тридневно приложение на честотно звуколечение “Възстановяване на зъби и венци” и работа с протонните полета, днес мъничето похапва с удоволствие и весело подскача. 😀

БлагоДаря, Академия Когиталност!

Дани Петрова

С много любов , признателност, благодарност затова, че помогнахте да осъзная, да разбера и да започна да ЖИВЕЯ. Всичко настръхва в мен от вдъхновение и радостна възбуда.

Дани Петрова

Здравейте, група ! Не съм писала досега , защото не регистрирах някакви резултати. Единственото което правя и много се вдъхновявам е работата с моите ученици от 5 клас. Те участват в състезание по телекинеза, радват се , че успяват да завъртят листчетата. Друга група ученици тренират с превръзките и така непрекъснато съм вдъхновена. Това, което искам да споделя е , че от една седмица всеки ден като отида в училище изпадам в много странно състояние. Първо имам непрекъснатото усещане, че ми се вие свят, но си измервам кръвното и се установява, че то е нормално. По интересното е , че в тези периоди всичко, което съм научила в ТК ми идва в главата и аз започвам да правя непрекъснати връзки . Имам чувството, че мога да обясня всичко , от различни позиции. Добре, че работя с учениците и там използвам всичко , което съм научила и го предавам под една или друга форма на децата. Фактически установих, че като съм сред много хора се справям с това състояние, но когато съм само и няма с кого да говоря имам странното чувство, че съм едновременно и жива и умряла и това малко ме плаши, но вече свикнах и с това усещане. За мен това е много странно и за това го споделям.

***

Бисерка Стефанова

Наскоро общувах с хора от една група, хора, които виждам за първи път. Изпитвах страх, без определена причина от един мъж. И както си ни учил, побързах да вляза в страха и да го опозная. При първа възможност при една практика избрах същия човек за свой партньор. Той ме попита защо точно него съм избрала и аз съвсем частно му отговорих – защото ме е страх от теб. И е вярно, че там, където са ни най-големите страхове са ни най-големите възможности. В следващите часове и дни се оказа, че и двамата сме избрали събитието, което ни събра точно за да се срещнем един друг и да отключим и двамата – всеки за себе си отговори на въпроси, които много време са ни мъчили…Семинарът свърши, всеки си тръгна обогатен и благодарен, че е преодолял страховете си и е открил чудесен партньор , с който може да общува свободно. Всичко тръгна от това: Почитам Богинята в теб….Почитам Бога в теб…Когато сама се натисна и си вляза в страховете и ги опозная няма нужда Иво да ме сръчква, да ме “сритва” и все неща, които идват отвън….Иво, почитам Бога в теб и във всички, с които общувам – хора, предмети, планети, вселени… Поклон и благодарност!

Здравейте, дълго време се чудех защо нямам воля и чистите ми пожелания не се проявяват. Днес намерих отговор в упражнението от Академията и го споделям…

Изследвахте ли каква е разликата между изказаното от вас и полученото като резултат?
Причината е в това, че ние сме двуполярни. В момента, в който пожелаем нещо, заедно с пожеланото вътре в нас се проявява и неговата противоположност. Така, съвсем неосъзнато, ние избираме удобното, а не пожеланото. И докато не осмислим и осъзнае, че винаги търсим да изберем лесното, ние не разбираме дори и самото упражнение. А тогава е почти невъзможно да приемем, че дадено действие е необходимо да го вършим много пъти, докато не разберем, че го можем и започнем да изпитваме удоволствие, че го правим.
Благодаря на Иво и Еми, които проявяват ДЪЛГОтърпение към мен. Разбрах, че е нужно да включа вяра, действие, които са в пожеланото и да пропусна мързела, удобството, бягането от отговорност, да сменя важна и значима с такава, каквато съм, да простя на себе си, че не съм важна и значима, защото това е проява на егото…..и да бъда себе си. Отлагането е тема, която ме вълнуваше и сега намерих отговор на вътрешно пожеланото. Сега остава действието и повторението с вяра. Благодаря ви. Академията е най-добрият учител, родител, приятел, който сам срещала…На пръв поглед Иво и Еми ни сритват по задника, но ЛЮБОВТА, която проявяват и която е зад сритването, повишаването на тона, псувните и казването на истината, която ние понякога приемаме като обида ги прави любимите ми Учители
Поклон и Благодаря

***

Нели Николова

Здравейте, група! Голямо разтърсване при мен. Залюляването на махалото наляво е равно на залюляването на махалото надясно. Все така ли ще бъде??? Или е необходима промяна на придаденото значение? Нещо не ми се получава. Има връзка и с мейлите, които идват в момента и Упражненията. Нещо не схващам. Има елемент, с който не мога да се справя, къде греша? Вероятно след три – четири дни ще ми е ясно. Но в момента… При вас как е?

И още…

Имам чудесната задачка да споделя с вас опитност с левитация на участник в Академията. Ето и нейният разказ в 1 лице, единствено число:

“Опит с левитация
Когато бях малка, имах повтарящ се сън – някой ме преследва, затичвам се, разтварям ръце и махам като с криле на птица, полетявам и …. винаги се спасявах 🙂 Мислех, че е само сън. Не знаех, че сънят е паралелна реалност. За левитация съм чела, че е магически трик, съмнителна способност на хора само със силата на мисълта и концентрацията да се издигат във въздуха – явление недоказано … просто не вярвах. Като работеща във финансовата сфера винаги търся солидни доказателства и логика. Човек „здраво стъпил на земята“. Не съм имала идея дори, че аз го мога.
След приключване на утринна медитация /почти винаги я правя легнала/ изпратих енергия към центъра на Земята. В този момент чувствах тялото си леко, все едно го няма, но едновременно с това го наблюдавах отстрани – там си беше 🙂 , на около 20 см над леглото. Не усещах нито леглото, нито завивката върху мен. Интересно преживяване … Стана ми смешно при мисълта, че в офиса мога да се разлетя по някое време ….. 
Хубавото е, че е контролиран процес – след като изследвах детайлите, пожелах да се върна в обичайното си състояние. Така че, смело напред! 
По – късно в записа на семинара към 5-ти модул научих, че „Ако насочим протонното поле надолу към Земята, на практика получаваме левитация“. Аха! Ето го и доказателството.
Ами … това е. Всички сме прекрасни магьосници на реалността.
Практиките в Академия Когиталност ми помогнаха за това преживяване и за някои други /например как спрях времето, но за него ще разкажа следващия път/. БлагоДаря!”

В личен план – аз също преди няколко месеца видях левитация с очите си. Два пъти в разстояние на 5 минути. В момента бях толкова изумена и удивена от това, което виждам, че и през ум не ми мина да го заснема – за доказателство пред другите. Които … естествено не вярваха. Сега, с работата ми в Академията, вече не го имам за чудо, а като тема на изследване – левитация и телепортация са ми две от любимите! А този разказ ме мотивира – и както казва Иво – дай го на другите, те ще го усъвършенстват и т.н. Благодаря за това споделяне!

***

Нели Велчева

В неделя към 15ч трябваше да заведа моя племенник (4 клас) на урок по английски. Преди това ми попадна медитацията с учениците на Дани за изучаване на английски език. Извиках малкия и го попитах дали иска да научи английски перфектно много бързо. Той каза Да и се заинтригува. Казах му, сега ще направим тази медитация заедно. Направихме я.До момента не е правил медитации. Сподели, че в залите под свинкса е видял голяма сфера, която започнала да свети когато учителката казала, да си пожелаят да научат английски перфектно.Сферата светела до края на медитацията. Стана му много интересно. След малко направихме и медитацията от 21 минути, като преди това му казах, че в следващата медитация може да си извика приятел, герой то приказака, филм, игра и да си поговори с него. Тогава той ме попита, “Ами ако съм наранил някого”. тогава му казах, ами извикваш го този човек и започваш да си говориш с него и ще го помолиш да ти прости. Направихме медитацията. Като свърши, той каза, че не си усеща тялото, всичко му е изтръпнало, (човека който е наранил се оказа неговата баба и това го е тормозело). И накрая сподели, че след медитацията се чувства много по-добре, освободил се и е спокоен, че баба му му е простила. По-късно влязох в стаята му и го видях да медитира. Намерил си сам водена медитация в Интернет. Вчера правил 2 медитации сам. Незнам дали няма да му дойдат много. В неделята е направил 4 медитации и на следващия ден като отишъл на училище каза, че това, което преподава учителката вече го е преживял. На него в училище по принцип не му е много интересно. Даже ми за даваше въпроси зс вибрации, нещо което никой от нас не му е обяснявал. Този уикенд ще сме заедно. Децата наистина първо правят после мислят и при тях всичко се случва много бързо, защото не са натрупали още много ограничения, не сравняват, не критикуват, не спорят, не се сърдят, те просто действат. И наистина всичко се оказва много лесно, ако бъдем като децата.

В допълнение…Искам да споделя с вас мой резултат: имам промяна в един хормон на Хипофизата TSH, който дълги години ми е бил под нормата 0.1 при референтна долна граница 0.35. Произвежда се от хипофизата и влияе на функцията на щитовидната жлеза. Преди 2 седмици правих изследване и с изненада видях, че е в норма 0.4 Ендокриноложката каза, че не може да ми обясни причината, възможно било да е и от времето.

***

Лора Джордж

Обожавам философията и психологията, разбирам че те са много важна част от осъзнаването на действителността и на живота ни. Благодарности на Ивомир за това, че споделя знанията си с нас. Дай Боже повече хора като него на Земята!

***

Деляна

Благодаря на Ивомир Димчев! Поклон и възхищение за вашата Любов и грижа за хората, за вашето Сътворчество с Източника на всичко, което Е! Благодарност и Признателност! Обичам ви ! 

***

Много благодаря, че Вашия личен пример ми помогна да преоткрия себе си. Чувството е неописуемо!!!!!!! Предстои ми първата стъпка на моята мечта – да отида в Австралия. ВЯРВАМ, че оттам ще мога да споделям с вас своите успехи!!!!

***

Георги Ангелов

Ивомир Димчев е дал най – простата методика, която за 89 ДНИ се влиза в енергийния свят чрез епифиза. Младите  от 18 – 25 години влизат за около 10 -15 дни. Льохман като мен – 50 години ял, пил и се веселил, влязох на 55 ден.

***

Димитър Димитров, София

Ивомир ми каза (и ми показа), че просто трябва да се приемем напълно такива, каквито сме и да трансформираме в себе си това, което не ни харесва, с Любов, посвещавайки се на Пълно Отдаване от, към и за себе си и от, към и за Цялото – Всичко, Което Е!  

***

Стефан Михайлов, 23 г., завършил Харвард, клас  2011г.

Запознах се с ivomir през януари 2012г. – човекът, създал теория от когиталността. Той ме покани в офиса си с предложение, което не знаех, че ще промени живота ми завинаги. Това предложение беше да ми покаже кой точно съм аз, откъде идвам и защо всичко в живота ми е основано единствено на моите възприятия. Бях горделив и не вярвах, че този човек и неговата теория са способни да отговорят на двата най-важни въпроса: Защо съм тук? и Как дойдох на този свят? Най-малкото, аз бях завършилият Харвард, а той… кой беше той?

Правих много сравнения между моето и неговото образование, защото, повярвайте ми, аз съм практичен човек и ми харесва принципа „око да види, ръка да пипне”. Подходих към теорията със скептицизъм, докато не отидох на един от семинарите по нея. Тогава осъзнах, че казваното от него беше истина, защото не просто го видях, но и го почувствах. Решаващото за мен беше, че всичко в теорията е научно доказано от световноизвестни философи, лекари, професори и много други – събрани на едно място, за да изградят пълната представя за това, което наричаме… „свят”.

***

Галина Петрова, 34 г., Варна

Когато се обърнах към ivomir, бях като уплашено животинче – наплашено от всичко и може би най-вече от хората… Но бях гладна – за разбиране, за приемане, за истина, за познание – за мен самата. Този път не е лек. Ако не сте готови да погледнете страха в очите, не тръгвайте. Ако не сте готови да вървите по бодлите на собствените си слабости – помислете… Път, кръговрат, вечно движение… Ще чувствате, ще сривате стени, ще падате и ще летите, ще пълзите… ще се съживите… Сега аз се радвам, че мога да си призная пред всички, след толкова години в опити да се справя сама и да се преструвам на идеална, че не е така. И сега в това виждам възможност – да се променям още и още, да се преоткривам, да страдам, да се радвам… да чувствам, че съм жива…

***

Васил Иров

Безкрайно щастлив и благодарен съм за това, че най-сетне българите се събуждат и благодарение на вас получават нужната ценна информация. Толкова съм щастлив, че помагате, разпространявате и споделяте на разбираем и роден език толкова важни и безценни неща. И съм изключително щастлив ,че имате достъп до абсолютното познание… Благодаря ви за всичко което правите 🙂

***

Кураж и Успехи в прекрасната Мисия, която имате – да допринасяте за просветление на Ума на хората. 

***

Петрунка, Гърция

Благословени да сте, прекрасни сте, вие променихте живота на много хора, като мен към радостта от живота и начините да намираме изход от затрудненията… Благодаря ви за всичко. С Признателност, уважение и любов!

Be blessed! You changed the life of many people and showed us the joy of life and the ways to overcome troubles.  Thank you for everything!

***

Ясен Кордов, София

Бъдете щастливи и винаги така всеотдайни. Хората ще ви разберат.

***

Лили Иванова

Желая Ви сбъдване и на най -неосъществимите желания и мечти ! Успехи, успехи във всичко помислено и погледнато!

***
Вяра Янева

Благодарим Ви за това, че ни въведохте във видимото невидимо!
Успех! Напред! Нагоре!

***

Лина Тодорова

Много благодаря за споделената информация, опита, методиката, знанията. Желая на всички ни успех!

***

Лора Джордж

Браво на Ивомир и Еми за времето, което отделят, за да бъдат полезни.Мисля си, че знам за медитацията, когиталността и Висшият ни Аз, но не съм успяла досега, да повярвам, може би, достатъчно, за да си помогна. Ще опитам пак, защото вярата на Иво и Еми е заразителна и вдъхновяваща. Благодаря ви!

***

Десислава Георгиева

Прекрасни хора, прекрасни професионалисти, желая ви светлина и много успехи!

***

The Peaceful Man

Изключително съм благодарен за това, което правите. Невероятна информация и знание, което ако приложим на практика, изцяло променя живота ни.

***

Александър Йончев, Стара Загора

Благодаря Ви за вдъхновението, отдадеността и откровението! 

***

Валентина Георгиева

Невероятно, супер изчерпателно, благодаря за прекрасните и достъпни обяснения на ivomir, сега вече много неща ми стават ясни и всичко започва да си идва на мястото 🙂

***

Евелина Лютова

Когиталността е Всичко, което Е, облечено в разбираеми думи. Благодаря на Ивомир и Еми за невероятно оргиналния начин, по който давате обяснение, така че всички да го разберат. Подкрепям ви с БлагоДарност, любов и две ръце за вашето начинание.

***

Bibitony G

Браво, изключително интересно и обяснено на разбираем език. Прекрасно :))

***

Страцимир Павлов

Прекрасно!! Щастлив съм, че ви има.

***

Елена Георгиева

Еми и Иво, да сте живи и здрави още много години (знам за вашия избор), за да “пръскате” знания и светлина между болагарите, а и не само!

***

Све Лазаров

Красиви Умове!

***

Георги Спасов

Изключително ясна и убеждаваща интерпретация на Христовото учение, както и всички останали теории се съчетаха прекрасно. Определено прави на пух и прах всичките методи за манипулация на съзнанието.

***

Спас Панасоников

ivomir е уникален.

***

Ваня Топалова

Иво …шапо!!! Ушите за мъдростта са отворени,за тези,които могат да слушат!

***

KnejamiBro$ inc.

Много интересна информация. Особено научните факти, които казват. Благодаря.

***

Ако повечето хора бяха като него, светът щеше да е едно по-хубаво място!

***

Любомир Иванов, София

Понеже уважавам вашия труд, ще ви кажа, че преди 10 години умрях за три минути. Докторите ме спасиха, което е под съмнение дали те ме спасиха. Това което бях аз през тези три минути никъде го няма написано, изчел съм много, но Теорията от когиталността най-много се доближава до това, което бях през тези три минути… Така, че продължавайте да работите по този модел – на прав път сте. И да знаете – там извънземните не участват, всичко е една много необяснимо сложна физика, като когиталността е най близко. Аз по професия съм инженер Химик. Работете по теории за сдвояването.

***

Пенка, Италия

Откриването на теорията за когиталността за мен е като завръщане в роден дом. Впечатлена като дете от българските поговорки, ходя цял живот по дирите на мъдростта. Лутайки се и изпадайки понякога в крайности, затвърждавам с годините убеждение, че славянският език е един от най-човешко-философските езици… Ако имате нужда някога от превод на/от италиански, с радост ще откликна. Желая благотворна дейност на всички! Още веднъж поклон и благодарност! По-клон (по два) може пак да се разлисти у нас не само дървото на познанието, а и това на живота!

***

Здравейте, г-н Димчев! За мен е истинско удоволствие да видя и чуя какво сте надградили и създали, като обединено, единно  мислене за света (когиталността). Аз самият минах по другия път, не толкова научния, не с гледане на филми и четене на книги, а натурална, груба и директна практика и осъзнаване стъпка по стъпка. Да, разбрах, че аз съм Бога и Бог е всичко и Всеки е Бог, което е. Моята практика сега е да прилагам и изживявам това осъзнаване всеки миг.като смятам, че всеки миг без него е загубен. Сега живея в два свята едновременно – единия на целия Бог и единия на негов индивидуален образ/лице. Трябва да кажа, че хармонията е вълнуваща – няма страх, гняв, неприемане и неразбиране. Няма нещастие и мъка – има радост от това, което се случва. Нищо не е важно по-принцип и всичко е едновременно безценно като самосътворение. Живея, като в плазма изпълнена с живот и всичко което се случва е едновременно и отстрани на мен и вътре в мен и пътя към разбирането е много пряк. А разбирането е въпрос на правене… Занимавам се с мениджмънт, обучения и консултации по бизнес развитие и естествено прилагам това единство и следващата го хармония. Най странното е, че когато се опитвам да разбера, как се чувстват хората от моята работа, темата не е финансов резултат, а това, че се чувстват ,,по-добри”. Изглежда, това е най-важното за тях.

***

Кико

Благодаря ви, че споделяте своята универсална гледна точка. Тук въпросът не е да вярваш, а да разбираш. Нека, тези които не разбират или отричат, да подходят като математиците – просто да допуснат, че всичко, което казвате, е така, дори да не го вярват (разбират). По този начин ще успеят да видят измерението, което Ивомир и Еми са открили или по-точно истината за нещата. Следя всяка проява на когиталистите с очакване.

***

Анастас Ангелов, Стара Загора

Изгледах едно от вашите участия в предаване по телевизията, след това се запознах с голяма част от материалите, описващи вашата теория за когиталността … и останах изумен … някъде се опитваха да ви нарекат гений, но не бяха съвсем сигурни – е, аз съм сигурен, но това вие най-вероятно си го знаете… талантът се обслужва от логиката, а гения от нестандартното… Само гений може да свърже толкова различни аспекти от различни системи и да създаде такава проста и стройна теория… благодаря ви от сърце!

***

Николай Добрев, Кипър

Благодарност и поклон към мисията, която сте избрали! Тук, от Никозия, Кипър, с удоволствие и желание си спомняме пътя към себе си. Благодарим за споделените мигове, Болъгар!

***

Анастас Ангелов, Стара Загора:

От момента, в който се докоснах до ТК, светът за мен се промени – как? Най – простият пример: преди за мен една ябълка беше само няколко неща – червена, зелена, сладка, кисела и това е!!! Сега една ябълка е всичко, което е, за мен! – разбирай, че не е 5 неща, а толкова, колкото съм отворен да приема, да разбера, да узная, изживея – с едно изречение – всичко, което Е!

Всеки ден благодаря на ивомир и еми, че споделиха знанието до което са достигнали и го направиха видимо за нас!

Поклон и благодаря!

***

Вихровина Маркова, 69 г., Бургас

Прочетох повечето от нещата за теорията на когиталността и като човек, който уважава науката, ще чакам с жив интерес физиците да си кажат тежката дума…

***

Руслан Селенов, 24 г., Смолян

Това е теория, която лично аз изучавах в продължение на една година. Научих много неща, но не докато я усвоявах, а когато спрях да се занимавам с нея, определяйки я като недействаща и … пълна глупост. Сега, три месеца по-късно, знам, че това не е така и съм благодарен, че все пак се запознах с нея. Защото… тя променя истински начина ти на виждане и теб самия, разгръщайки твоята вътрешна същност и потенциал. Малко ми е трудно да обясня всичко, защото Теория на когиталността е семинар, който не може да бъде обяснен с думи. Той е усещане, желание, стремеж, полет… Една първа крачка към истината любов в живота ми, макар в началото да не съзнавах, че е така. Срещата с когиталността е изживяване, което препоръчвам на всеки. Дълбочина, истина и любов бликат от този семинар. И за съм честен, този семинар е за хора, които не ги мързи и имат смелостта сами да бъдат честни със себе си. Този семинар е за хора, които твърдо са решени да вземат живота си и собственото си щастие в ръце. Ако желаете да сте себе си, ТК може да е вашата пътеводна светлина към промяната. Необходимо е само да сте отдадени, упорити и когато изживеете собствените открития за самите себе си, резултатите са гарантирани. Осъзнавате, че всичко е възможно…

***

Диана, Германия

Искам да Ви Благодаря за Теорията от Когиталността. С Ваша помощ ми стана още по-светло при дългогодишните търсения по пътя на духовното ми израстване. Съжалявам, че не мога да присъствам на семинарите Ви лично, но се надявам, че следващият път, когато съм в България, ще имам щастието да посетя някой от тях… Благодаря Ви! Поздрав!

***

Любомир Тошев

Теория на Когиталността е най-истинското нещо, с което съм се запознал… За мен това е станало начин на живот и не само, че всичко, което научих от семинарите/книгите/интервютата е истина, а и подпомага за самостоятелното развитие по-нататък.

***

Даниела Христова

Информацията на теория на Когиталността е като пълна торба с ключета-многопластова и изключително забавна и полезна. Когато постоянстваш, тя помага да експериментираш и да видиш кое от нея как работи – много е удовлетворяващо. Благодаря на Ивомир и Еми!

***

Тони

Всяко ново учение в началото е тотално прегърнато или тотално отхвърлено. Прави ми впечатление, че от средата на физиците се раждат философи, това може би е така, защото не всичко може да се обясни с физичните закони. Приветствам учението Когиталност на ивомир, защото ми допада неговата логика и откритост.

***

Мария, Стара Загора

Имам невероятно добри резултати с ТК… За 2-3 месеца пред мен/за мен се откриха много възможности, които мога да прилагам за себе си и за другите. Това ме прави щастлива! Благодаря на Еми и Ивомир за труда, който полагат! Освен това има неща, които разбиха на пух и прах налаганите от незнание убеждения за това как се прави например регресия, прогресия и т.н. Както и резултатите от тях. Как да обясня на хората около мен, че всичко това е измислица?

Винаги съм казвала, че ако не знаеш какво да кажеш, е по-добре да замълчиш!

Ще се радвам на направите и семинар в Стара Загора! Обичам ви и ви подкрепям в това, което правите!

***

Иво Джеджеров, София

Теория от Когиталността подтиква да бъдеш себе си, да си позволиш да откриваш и развиваш собствените си способности, т.е. да се чувстваш и бъдеш истински, без да слагаш постоянно маски, а като свободна, волна птица да осъзнаваш и твориш сам света около себе си, вместо да позволяваш телевизора да прави това вместо теб, че било по-лесно и не изисква да се ползва мозъка! С доказателствата, заключенията и изследванията на толкова много и различни по род науки, събрани на едно място, Теория от Когиталността се явява и едно естествено продължение и допълнение на най-старото учение на света – това на древните българи (от преди да се появят каквито и да било религии), учение от и за Всичко, което Е!
С всяко докосване до това знание, осъзнаване и придържането към принципите, които ТК дава в личен план и в ежедневието си усещането ми за удовлетвореност, щастие и пълнота е в пъти по-голямо, а пожелания започват да се сбъдват, както и обратно, когато егото ми е диктувало парада получавам ритници от когиталността по кокалчетата. Време е и с ТК можем да събудим българите в себе си, за да бъдем „болъгар“ т.е. да пребъдем! Поклон пред Ивомир и Еми за отдадеността и примера, който дават!

***

Стефка

Това е най-истинското нещо, до което съм се докосвала… Нямам възможност да присъствам на семинари, но пък за това изчетох почти всичко за Когиталността, качено в нета, изгледах филма и качените предавания и семинари. Благодаря за усилията на Ивомир и Еми за това, че се опитват да помогнат на хората да прогледнат. Бъдете силни!  

***

Десислава Рангелова

Когиталност, Ивомир и Еми взривяват и слагат в малкото си джобче всичко досега обяснено. Те ти обясняват на прост език всичко, което са достигнали учените до момента и всички религии досега не са могли да го обяснят на прост език за нас обикновените хора…

Взривяват, това правят!!!!

Благодаря, че има такива хора, е то не са случайни, то е ясно!

***

Катерина

Знам какво изживях, потапяйки се в познанието, което получих чрез Когиталността – радост, удоволствие от всичко, което правя, забавление и т.н. И знам, че беше истинско!!! ТК не е матрица, не е система в рамка, тя е познание, даващо свобода за собствен избор.

***

Стефи

Тази теория сьбужда, разтьрсва и осьзнавайки какво си, животьт се променя. В началото бях учудена, после се забавлявах, сега сьм в едно сьстояние на спокойствие. иво, еми благодаря!

***

Орлин, Варна

Когиталността лека-полека пренарежда и моя пъзел 🙂  Иво и Еми, поклон пред вас с благодарност и от мен.

***

Диана Трайкова

Теорията на Когиталността  е мой начин на живот. Тя ме направи богата (не само духовно, финансово също), усмихвам се и по-често, заобиколена съм от любящи хора (нямах представа,че в България има толкова положителни хора, решили да не имигрират).

За да повярваш, трябва да докоснеш…, но и да си готов…, защото това е безкрайно пътешествие към самия себе си.

Не вярвай на нито една моя дума, приятелю! Аз дори ти завиждам в този момент, защото си представям как се озарява лицето ти от изумление от вълнението,когато стигнеш сърцевината на Когиталността, до нейната, иначе проста същност…

***

Адриана Джеджерова, София:

Дори и малките стъпки, които правя, борейки се с Мързела и Егото си, за да променя себе си, следвайки принципите, които Теория от Когиталността дава, преобразиха неимоверно живота ми, светът в мен и около мен се преобрази по нов и по-вълнуващ начин, осъзнах защо сме тук, какъв е смисъла на съществуването ни, разбрах, че няма добро и зло, а просто има две различни посоки. Семинарите Когиталност, дискусиите и упражненията ми помогнаха да започна да приемам собствените си демони и негативни черти и стереотипи, а също и на другите, осъзнавайки, че те са само възможности за израстване и развитие и че могат да бъдат трансформирани в градивна сила. Когато започнах да се самонаблюдавам, забелязах, че реакциите ми към негативни ситуации или хора не са така остри и ми помагат да взимам решения много по-ефективно. Външният свят е отражение на нашия вътрешен, когато променим себе си, ние претворяваме и света около нас! Така ставаме творци на собствената си реалност!

Теория от Когиталността ми даде криле да последвам сърцето си, да напусна сигурността на работното място и да се впусна в начинание, в което нямам никакъв опит, осъзнавайки че всички ние имаме безкрайни и уникални възможности, стига сами да пожелаем да ги разкрием и почувстваме. И наистина, ситуации и събития започват да се подреждат, подавайки ми ръка , без да съм ги очаквала. Когато сменим посоката си навън, към отдаденост към другите, въплъщавайки цялата си любов в това, което правим, тогава всяка  частичка от Вселената ни подкрепя и обгръща с безусловната си любов!

Теория от Когиталността ме провокира да правя избори, а също ме научи, че няма грешни избори. Всеки път, който поемем, ни води до различна опитност и преживявания, които ни изграждат и даряват със сила и смелост. Затова вече не се страхувам да правя избори. Смисълът на нашето съществуване е много по дълбок от задоволяване на първичните ни нужди , той е постоянно излизане извън зоната ни на комфорт и отговорност към всеки и всичко!

Поклон и Благодарност на Иво и Еми за подадената ръка, огромния труд, отдаденост и любов!

ЗА ФИЛМА КОГИТАЛНОСТ

***

Руслан Селенов

Не знам дали някой има представа това колко огромен труд е. Всяко едно нещо, всяко едно доказателство, всяко пърче от този пъзел и събирано с огромна отдаденост. Браво Иво и Еми и на всички останали, които са участвали в този филм. Браво за всяко събрано парче, което по логически път обяснява пътя към собствените ни възможности. Продъкжавайте все така да бъдете Благородно Отдадени на Глобалността (БОГ). Пожелавам го както на вас така и на себе си. Прекрасно се е получил филма. Той не се разбира само по логически, а се и усеща със сърцето. За мен филма е “перфектен” точно такъв какъвто е, именно защото се усеща, че е направен в името на цялото. Бъдете!!!

***

Велизар Илиев

Велизар Илиев Гледал съм филма преди месеци и  от лични впечатления потвърждавам, че всичко е променимо и възможно променим ли начина си на мислене. От опит мога да кажа също, че средата изиграва важна роля за мисленето ни. В момента развиваме с моя екип един иновативен социалноиконимически модел, който създава по-благоприятна среда за хора търсещи положителното в живота си. Ще се радвам, ако може да говорим някой ден, защото има възможност да сме полезни на много хора за напред! С уважение!

***

Д. Делийски

Здравейте, приятели… Не са достатъчни думите в речника ми, за да мога да изкажа безкрайната си Благодарност за прекрасния филм-НАУКА, който ми изпратихте и доставихте. Чувствам се като Благословен и избраник  на Съдбата… Бог нека да ви връща тази мъдро предприета стъпка, която сте предприели в името на Еволюцията на Човечеството и в частност на Българите! Бъдете благословени от Бог и от нас с Благодарност и безусловна Любов. Светлина, Мир и Хармония за всички!

***

Недялка Стефанова, Англия:

Много добър материал. Добра работа. Надявам се повече хора да ви повярват.

***

Венета:

Гледах  вашия филм “Когиталност – Всичко, което Е”  3 пъти един след друг. От 20 години ме вълнуват всичките тези теми и съм изръшкала купища информация, но вашата теория е едно чудо. Благодаря за това, че ви има, че сте  имали  вдъхновението да направите всичко това!

***

Деляна Ангелова:

Горещо препоръчвам! Филм, който помага за отварянето на съзнанието, сърцето, сетивата, зарежда, пречиства, трогва, дава и потвърждава отговори, връща Истината и Мъдростта! Благодаря на всички, които са вложили толкова труд и енергия, за да бъде той Дар за всички, и най-вече благодаря на Ивомир Димчев! Поклон и възхищение за вашата Любов и грижа за хората, за вашето Сътворчество с Източника на всичко, което Е! Благодарност и Признателност! Обичам ви ! 

***

Svetlana Riemland

Нужно е да кажа, че филмът, към който ме насочи интуицията ми, е гениален. Все ми се въртеше в съзнанието, че някой трябва да синтезира и обедини пъзела… Голям респект и поклон пред Светлината във Вас! Гордея с българи като вас! Благодаря на Бога, че всеки ден ни напомня колко ни обича! Радвам се, че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД се пробужда, голяма е силата му, скрита в добрите сърца! Благословен път в пътя на Любовтта!

***

Филм + Семинар:

Уникално, поклон пред това, което сте направили, поклон пред огромния труд да съберете и поднесете информация, трупана с векове, поклон пред огромното ви сърце да го споделите, защото всичко, което е да се отдаваме за, на и към себе си и другите, за да прогресира човешкия род-, стремежът към съвършенство, стремежът към Бог. :)) Присъствах на ваша лекция за когиталността и макар тогава (месец февруари т.г. в София) Ивомир да ме дразнеше на моменти с хапливия си “тон”, вътре в себе си усещах, че ме води към истината. Сега, когато гледах филма съм удивена, от това което сте направили и не мога да не изкажа огромна благодарност и преклонение пред вас. Бог да е с вас, Еми и Ивомир :)

***

ЗА СЕМИНАРА

Весела Стамболиева, 52 г., София

Един уникален семинар, благодарение на който можем да осветим едни от най-тъмните кътчета на душата си. И водени по Пътя на Светлината, да разкрием за себе си самите Светлината в самите нас.

***

Елена Георгиева

Мили, Еми и Иво, БЯХ НА СЕМИНАР ПО КОГИТАЛНОСТ! Сега седя в Централна автогара и си чакам автобуса. Защо? (чувам егото) Защото можех да си тръгна в 17 часа (имах билет), но всичко, което чувах и виждах беше много интересно. Следващият ми автобус е в 00.00 (нулевата точка!) И научих още един урок- защо трябва да се презапасяваме, сигурност? Това не ни е необходимо да го правим предварително. Като си му дойде времето, всичко ще е наред и ще се нареди, нали така? Да, мисля, че ми отговорихте на много въпроси. Много ми хареса, просто ме „завладя“ всичко това, което чух и мисля да продължа, въпреки, че винаги има много о-прав-да-ния. Искам да ви благодаря за това знание, което искате да предадете на повече хора и е много правилно (коя съм аз, за да ви кажа, че е правилно? – една от всички, които сме уникални!). Ние страдаме от невежество! Да, защото отблъскваме, филтрираме всичко, което дойде до нас. И понеже е по-трудно да си „размърдаме задниците“, избираме по-лекото – да не го правим! А вие, двамата, правите всичко с много жар и любов! Вече знам от къде се зареждате, затова няма да питам. Имате много знания!!!  Иво, много говориш! Два дни без да спреш! Как те из-държа тази жена? (Ааа, ето защо са те оставили другите?! Или защото са искали „сам-не-ние?) И на колкото повече въпроси отговаряш, още толкова искаш да ти бъдат зададени! Никога не се чувстваш изморен, когато си пред пу-блика?  Винаги живееш “тук и сега“ и знаеш как да се зареждаш! (и аз го желая! – не иссскам). Накрая си мислех  да ви напиша няколко ласкави думи, но не можах да ги измисля. На всички други хора е много лесно да се пише каквото и да е, да се поласкае тяхното его, но на вас? Вие го нямате това чудо-вище! С уважение и любов – тази, която ти, Иво,  нарече два пъти „Ти си гениална!“  …и аз – повярвах! С- БОГ-ОМ“!!!

***

Антоанета Ганчева, 60 г., София

По време на семинара Когиталност започнах да свързвам прочетеното в книгите през годините и наученото на лекциите. Различните практики намериха за първи път приложение в живота ми… Все повече се уважавам и обичам, мисля по-задълбочено и не се страхувам от промените. Сега вече знам, че никога не е късно човек да се замисли върху пътя си. И да направи крачката…

***

Венета

Изключително смислен и съдържателен е семинара по Когиталност. Не съм преживявала никога такава медитация, каквато ми се случи на семинара. Това не може да е изфабрикува. Уважавам, Стойчо Керев и сега виждам, че предаванията са свалени. Аз лично съм гледала само едно.
Благодаря за съветите на Ивомир и Еми!

***

Гери Йосифова, София

Да си на семинар си…..разбрал, прочети книга и си осъзнал! Следвай осемте принципа и си преживял, когато си отдал  си създал.Благодаря на ТК ,Ивомир Димчев и Еми Стойчева за възможноста да усетя и следвам посоката към …..

***

Валентина Колевска, Македония

Немам зборови со кои сакам да ја опишам мојата Благодарност кон себе најнапред што си дозволив да бидам на тој семинар,и Благодарноста која ја имам за Ивомир и Еми што се тука блиску до нас и да го споделат со нас она што веќе самите го знаат и го практикуваат.Поздрав Еми ,Поздрав Ивомир ,се радвам на тоа дека за брзо пак ќе се сретниме.

превод:

Нямам думи, с които да опиша благодарността си най-напред към себе си, че си позволих да бъда на този семинар, както и благодарността си към Ивомир и Еми, че са близо до нас и споделят това, което знаят и практикуват. Поздрави Еми, поздрави Ивомир, ще се радвам скоро пак да се срещнем.

***

Галина Карадаиева, София

Ако си бил на семинарите на Ивомир и Еми и си отворил душата и сърцето си за да разбереш това, което ни предават – доказателствата за истинността на теорията Когиталност те откриват сами. Регресиите, направени с мен ми помогнаха да разбера защо през целият си сегашен живот съм живяла с медицинската диагноза за тежка алергия към мед и пчелни продукти, която изчезна само след два часа осъзнаване на моите действия в минали животи. Благодаря им, че отключиха в мен интереса към енергията , която носи всеки от нас, желанието да се научим да я управляваме в Един-Е-Ние в полза на на България и всички българи.  Няма да забравя наученото, което ще поведе нови и нови ученици. Благодаря Ви!

***

Цветина Асенова

Един от най-хубавите семинари, които съм посещавала. Изключително полезни неща научих!

***

Радо Величков, Варна

ТК е като перпетуум мобиле. На семинарите подхода е директен – там ти казват: Или се оправяш или си сърбай попарата, защото никой не може да свърши твоята работа качествено, така, както ти самият – точка. Всеки има право, да има право и всеки един е уникален – толкова, колкото и всички останали! АКО СЕ ОТВОРИШ, МОЖЕШ ДА ДОСТИГНЕШ ДО ИСТИНАТА ЗАЩО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е ПРОЯВЕН, КАКВО ГО ЗАДВИЖВА И КОЙ Е ТОЙ ВСЪЩНОСТ.

КОГАТО ЧОВЕК (макар и за миг) СТАНЕ НАПЪЛНО ЧЕСТЕН СЪС СЕБЕ СИ – ТОГАВА ТОЙ ПЪРВО СЛУША, ПРИЕМА, ИЗСЛЕДВА, ПРОБВА И СЛЕД ТОВА ГОВОРИ И ОЦЕНЯВА. “ТК” може да бъде приета и ментално и физически и духовно, пътища много и всички водят до истината – в случая това е Когиталността. Да това е дума измислена, но нейното значение е обединеното название на онази неописуема мисловност, която създава и задвижва организиращата се ентропия, превръщайки я в хармонично цяло.

***

Маргарита Иванова, 23 г., София

Семинарът Теория на Когиталността е преживяване, което разтърсва. Заради различната гледна точка, която веднага или към края на деня ти си видял, че е почнала да променя всичко старо… А това първоначално стряска, плаши и същевременно привлича… Да опознаеш света около теб като нещо, което е различно от досегашните ти схващания, е наистина вълнуващо преживяване!

***

Professor Tal Ben-Shahar, Positive Psychology lecturer in Harvard

Thank you for sending me the theory of Cogitality. I looked through it, and there are many intriguing and provocative ideas.  Some I agree with (like the power of our thoughts) and others I don’t as there is no solid empirical evidence to back them up (such as ideas reported by Peter Gariaev).

Професор Тал Бен-Шахар, преподавател позитивна психология в Харвард

Превод:

Благодаря, че ми изпратихте да се запозная с теория от когиталността.Прегледах я и има множество интригуващи и провокативни идеи. С някои от тях съм съгласен (като силата на мислите ни), а с други не, защото няма солидни емпирични доказателства, които да ги подкрепят (идеите, изложени от П. Гаряев).

***

Стихове, вдъхновени от семинара Когиталност от Пенка Йорданова, Ямбол:

Всичко което е – Когиталност:

мисловност, осъзнатост, глобалност!

Мисля следователно съществувам,

не се залъгвам и не мързелувам.

Дълбоко в същността си навлизам,

изследвам се, завихрям се, излизам.

Пречистена, претворена, самата аз.

На егото не давам власт.

С усещане за ефирност и свобода,

себе си опознавам и люботворя.

Със източника в мен се сливам,

от мъдростта на Вселената отпивам.

От енергийния свят ценни съвети получавам.

С тях все по-открита и уверена ставам!

Усмихвам се повече защото знам,

че безусловна любов ме чака там.

Енергия вдигам, сфери въртя, медитирам,

със седем милиарда лидени се синхронизирам.

Силата си осъзнавам, от филтри се освобождавам,

преобразена и добра на хората се посвещавам!

Светлина и красота изпращам по света,

за да пребъде нашата Земя!

В живота ми навлизат нови хора,

озарени с мисия да променим егрегора.

За да сме щастливи и благословени,

радостни, човечни и одухотворени.

Творческото начало всеки да проявява,

от живота си шедьовър да създава!

И накрая, от сърце и  душа, на Иво и Еми Благо Даря!

***

Дълъг описателен разказ от Димитър Димитров, София – за семинари, регресиите и още…

Здравейте, приятели! Ще ви споделя и разкажа една история, която преживях и която има за цел да помогне на тези от вас, които поискат това, да преминат отвъд границите на своето обикновено човешко мислене (разбирайки съвсем ясно, че някои от вас вече са го направили). В тази история има идеи и енергии, които целят да разчупят и да премахнат някои от вашите собствени, вътрешни блокажи, филтри или ограничения, за да можете да познаете и да бъдете повече от самите себе си и вашия безграничен потенциал. Това е реален случай, който преживях и всеки е свободен да се отнесе към него така, както намери за добре. Вие имате свободна воля и свободен избор. Аз също ще бъда свободен да изразя своята истина в този разказ. За някои това може да бъде дори вид медитация или пък размишление. С Любов ви поднасям и споделям с вас част от своята история само и единствено с намерението да ви помогне и да ви бъде от полза. Бог ми е Свидетел, че това е така. И така започваме…  

Наскоро посетих семинара „Когиталност – Всичко, Което Е!” в София. Организацията беше чудесна, хората от екипа, които работеха, помагаха и съдействаха всичко да се извърши добре, бяха просто чудесни, а самият водещ на семинара – Ивомир Димчев – надмина всичките ми очаквания. Казвам всичко това с цялата ми Любов, Благодарност и Признателност, на които в момента АЗ СЪМ Способен. Още миналата година исках да посетя техния семинар в Парк-хотел „Москва”, но тогава просто не ми се удаде случай. Този път желанието ми беше толкова силно, че бях решен да отида на всяка цена. Работех на едно място и очаквах до този ден да ми платят, за да мога да отида. Да, обаче по нов демократичен български обичай хората от другата страна на договора не изпълниха задължението си и аз трябваше да реша: дали да продължа напред към целта си или да се откажа. Избрах първото (и спечелих много повече, отколкото си мислех).  Вечерта преди семинара написах едно писмо на Ивомир във фейсбук и го помолих, ако е възможно, да ме приеме на семинара, а когато ми платят, аз да му платя на него. Той не беше на линия. Малко по-късно, обаче, се включи и ми отговори да отида, да не се притеснявам и че нямало проблем. Беше така любезен да ме упъти за мястото на семинара и разменихме малко приятелски приказки. Отношението му към мен беше пълно с Любов, разбиране и уважение, за което безкрайно му благодаря. Поклон и благодарност! И така, на следния ден стигнах благополучно до хотел „Авеню”, където се проведе въпросния семинар.  Там ни запознаха в общи линии с Теория на Когиталността и посочените в семинара теми, някои от които бяха: Що е Когиталнот?, нулева точка, холограма, решетки, защити, ДНК, его, паралелни реалности, сънища, епифиза, регресия и прогресия, методи за навлизане в епифиза и в Когиталността и т.н. (може би не в същия ред). Всичко това и други теми бяха събрани в два дена, като на втория ден се наблегна повече, но не само, на практическата работа, всичко това съчетано с ясни и конкретни обяснения, пояснения и разговори с присъстващите. Теорията и практиката общо взето вървяха ръка за ръка и през двата дена. Имаше и медитации за ДНК, кратки филмчета, музика, апарат за лечение с бяла светлина (без ултравиолетовите лъчи) и пр.  На втория ден, когато дойде моментът за регресиите, се разделихме на групи от по десетина човека, насядали на столове и в кръг, всяка от които си имаше по един обучен водещ. Помолиха, ако има желаещ доброволец да седне на стол в центъра на кръга и по избран от него въпрос или проблем да потърси отговор в регресията. Така и стана. В нашата група първо седна една сестра, а после и един брат. През цялото време те бяха със затворени очи, но в пълно съзнание и вербален контакт с водещия, разполагайки със своята 100%-ва свободна воля. Водещата в нашата група от време на време ги питаше дали искат да продължат по-нататък и те сами решаваха дали да продължат или не. Държа да отбележа, че всичко беше абсолютно доброволно и липсваше, каквато и да е форма на насилие, принуда или нещо подобно. Казвам това, защото си представям какви непроверени и непотвърдени спекулации биха могли да възникнат в някои умове. Напротив, всичко беше изпълнео с дълбока Любов, разбиране, уважение и ясно осъзнаване. През цялото време Ивомир ни съветваше да не им вярваме, а да проверим нещата и сами да видим дали работят или не. Най-накрая всички останахме много доволни и след известни приятелски разговори и запознанства, аз си тръгнах: по-доволен, по-благодарен и по-щастлив отвсякога. Бяха ни показани различни упражнения и всеки получи диск с упражнения от семинара. Дотук приключвам с двата дена на семинара, въпреки че бих могъл да разкажа още важни интересни неща, но засега толкова от мен.  И така, още същата вечер започнах да правя някои от упражненията и останах доволен от резултатите. Реших да продължа и следващите дни. Ставаше ми все по-интересно и приятно. Тогава реших да си направя авторегресия (в което няма нищо страшно) и се получи долу-горе следното. Мислено се върнах в предишния ден, за да си спомня, какво правих и какво се случи там. После се върнах на възраст, когато бях 6-месечно бебе. Усещането е невероятно. Изведъж започнаха да изчезват много самоналожени от мен бариери в моето съзнание, възприемивост, неправилни състояния и начини на поведение. Започнах да осъзнавам и да усещам, че не е задължително да виждаме света от гледна точка на това, което сме (или си мислим, че сме в това въплъщение) и на тази възраст. Това е филтър, който само ние самите решаваме дали да махнем или не – нищо повече. Ако искаш да виждаш, да знаеш, да можеш и да преживяваш повече, това зависи само от теб, а ако не искаш – то също е твое право и твой собстен избор. Няма жертви – има желаещи и нежелаещи. Има работливи и мързеливи. Обикновено мързеливите се изживяват като жертви, а всъщност истината е, че са просто мързеливи и си търсят оправдание за своя мързел и бездействие. Егото е безкрайно изобретателно, когато иска да намери някакво оправдание или когато не желае да види, че отвъд неговите бариери също има живот и безкрайни възможности. То предпочита да обвинява целия свят, да се измъчва с какво ли не, само и само да не види и преживее повече истини. А от семинара разбрах, че „всички истини са истинни и че всеки има право да има право”. При тази саморегресия се върнах до едномесечна възраст, а след това и в корема на майка ми по време на бременността. Бяхме там заедно с бат ми близнак и усещах мислите на майка си – някои от тях бяха приятни, а други изразяваха притеснение и не се чувствах много добре. Поисках да се върна още назад, да изляза от корема на майка ми и да вляза в светлината, но само успях да я видя без да вляза в нея.   Добре сега! Семинарът беше на 31 януари и на 1 февруари 2015 (събота и неделя) Боже, колко съм ти благодарен само! И така, минаха няколко дена и ми платиха за работата, която бях извършил. Но ми плати моя пряк началник в случая, който ми е и добър приятел, а не фирмата, която би било коректно и добре (мале, мале, какви странни и „лоши” думи а?) да изпълни своя договор. Както и да е, това стана на 7-и в събота и аз веднага реших да отида при Ивомир и Еми, за да си платя за семинара. Така и стана. Отидох и те ме приеха изключително топло и добре, Поканиха ме на чай или на кафе и понеже почти никога не пия кафе, имах щастието да се насладя на прекрасния чай, който бяха приготвили. Поговорихме си малко и споменах на бате Иво (както обичам да го наричам), че правя упражненията, че много ми харесват и че формулата, която той ни даде за запомняне на сънищата, при мен подейства още на същата вечер. Формулата за преди заспиване е „сънувам и помня съня си” или „тази вечер сънувам и помня съня си”, като правя малка уговорка, че всеки може да си нагласи формулата за себе си, а не да изпада в истерии или фанатизъм, че не е точно същата. Няма еднаква формула за всички, поради простата истина и причина, че всички сме безкрайно уникални.  И така, според инструкциите на сутринта веднага записах съня си и когато отидох при Ивомир, му го прочетох. Там го разтълкувахме заедно и останах много доволен. Също така го помолих, ако е възможно да ми направи регресия и той прие с широко, отворено, драго и любещо сърце и съзнание. Каза ми, че ще направим кратка регресия, защото имаха и друга уговорена среща извън дома им, като ме помоли този път да участвам като безпристрастен наблюдател на случващото се и да вляза в Светлината, понеже му бях разказал моята първа саморегресия. Бях изключително доволен от всичко. Сега сигурно ще си помислите, че тук историята свършава и няма да ви разкажа регресията. Не, приятели. Всъщност имам намерението да ви я разкажа. Ето какво стана.  Както си бях на стола и си допивах доволно вкусния чай, оставих чашата на страна, Ивомир ме помоли да затворя очи, да се отпусна и да бъда във вербален контакт с него, защото поне в началото нямало да вижда това, което аз виждам, но после успя, както сам се убедих на опит. И така, помоли ме да си представя поляна или местност близо до Пещера (моя роден град) и в съзнанието ми изникна една област, наречена „Голям камък”. Тя се намира високо над града на североизток. Много обичам да ходя там. Оказа се, че в регресия може да се влиза не само по един начин. Казвам му къде съм и какво виждам. Той ме попита дали камъка е гладък или има шупли. Казах, че не е съвсем гладък и че са два камъка един върху друг. Попита ме какво виждам наоколо и когато погледнах с вътрешното си зрение, видях до мен изправена мечка. – Ръмжи ли? – каза. – Не! – А какво прави? – Ами просто стои до мен и ме гледа – отговорих.  Беше приятелски и дружелюбно настроена. Каза ми да погледна какво още виждам зад нея и видях малки мечета (3 на брой). – И какво още виждаш? – ме попита. – Вълк и елен. После ми каза: – „Между камъните има процеп, голяма цепнатина.” Тогава разбрах, че той виждаше това, което и аз виждах, защото то наистина е така. Вътрешно се зарадвах и продължихме. – „Влез в процепа”, ме помоли. Смалих се и влязох. – Какво виждаш? – Необятно пространство от Светлина. – Влез в Светлината!, ми рече. – „Хайде направи крачка и влез в Светлината!” Влязох. – „Виждаш ли блещукащи светлинки, звезди или нещо подобно.” – Да!, отвърнах. Всичко беше точно така. – „Отиди към една от светлинките! – ме помоли.” И тогава пред мен грейна и ясно изпъкна червената звезда Арктур (на Арктурианците). Тръгнах натам и той ми каза: – „Влез в нея.” Влязох и останах почти без дъх. През цялото време на регресията (която в случая се оказа прогресия) усещах такава Любов, такова блаженство, които могат да бъдат наречени просто Необятни, Всеобхватни, Универсални, Безусловни, Безхранични и пр. – „Какво виждаш? – ме попита Иво.” – Виждам същества и сгради от Светлина. – „Красиво ли е?” Боже мой, та аз по-красиво нещо не бях виждал през живота си. – Да! – Коя година е? – 2161. – Как се казваш? – Касион. – Погледни краката си! – Не мога да ги видя – отвърнах. По-скоро се чувствах във въздуха. – Погледни ръцете си! Какво виждаш? – Прозрачни са. – Има ли други около теб? – Да! – Имаш ли жена? – Да! – Как изглежда? – Красива е! (хех, добър е Господ! Благодаря Ти, Отче за всичко! – бел.авт.). – А деца имаш ли? – Да! (навъртаха се около 3 наоколо). – А какво правят другите? – Ами разговарят най-мирно и приятелски и се разхождат насам-натам (бяха тихи). – Хайде да отидем сега напред във времето – каза Иво. Виж се на преклонна възраст като старец. Как си умрял? – Спокойно – отговорих. – Как? – повтори той. – Спокойно. – Има ли вода около теб? – Да! – Погледни си ръката! Как изглежда? – Прозрачна е. – Наведи се над водата и се огледай в нея. Как изглеждаш? – Красиво, светещо лице, от светлина, с бяла права коса до под раменете. – Има ли някой друг около теб? – Да! – Кой? – Семейството ми! – А някой друг? – Да! Има и един Учител. – Как се казва? – ЕЛМА. – Когато се наситиш на преживяването и на цялата тази Любов, отвори очи и се върни тук – каза Иво. След няколко мига отворих очи и се върнах.  Бях толкова благодарен, признатлен и развълнуван, че само го гледах с озарени очи и не знаех какво да кажа. Той каза: – Видя ли, колко е лесно и че всички го можем? Преливах от благодарност. – Всички сме Светлина – казах му. – Ние всички сме просто Любов и Светлина, но филтрите ни пречат да се видим като такива – рекох. – Така е! – рече Ивомир и добави: – Сега вече виждаш, че всички сме просто безгранична Любов и Светлина.  Купих си една книга от тях и на тръгване го прегърнах с такава Любов, че просто ми идваше да се слеем в Едно. Искам да ви споделя, че тези преживявания и състояния бяха много реални и живи за мен и че единственото, което усещах, беше Любов без граници, Любов, за която всичко е възможно. След кратък разговор с Иво разбрах, че единственото, което ми пречеше да бъда напълно щастлив там на Арктур, беше малката доза егоизъм останала в мен. От Иво научих, че трябва да се научим да приемаме и тъмната, и светлата страна в нас и да ги сливаме и синтезираме в едно Цяло, а не да ги противопоставяме или да се бием с тях, издигайки защити и измисляйки си какви ли не методи за враждуване със себе си, защото ние сме всички. И срещу кого издигаме тогава тези защити, ако не срещу самите нас си, срещу тази същата цялостна Енергия, която ние сме, но проявена по много начини. Отново се убедих, че бъдещето не е в теза нито в антитеза, а в синтеза.  Възлюбени приятели, сега вече с очите си видях, че всичко онова, което ни се струва лошо и неприятно тук на Земята, са само сенки, илюзии, измислици, филтри на Реалността и че наистина няма с кого и за какво да се бием или сражаваме. Много е смешно да продължаваме като Дон Кихот да се бием със собствените си илюзии, все едно дали са във вид на вятърни мелници, на наши негативни качества и черти или на нещо друго, нали? И то за също толкова измислени идеи или идеали, да ги наречем. Голям смях ще падне някой ден като видм реално срещу какво или срещу кой сме се борили. Единственият Реален Идеал, който може да съществува, е Любов към Цялото и нищо по-малко, защото Реалността е Любов, в която няма никакво насилие към никого.  Ивомир ми каза (и ми показа), че просто трябва да се приемем напълно такива, каквито сме и да трансформираме в себе си това, което не ни харесва, с Любов, посвещавайки се на Пълно Отдаване от, към и за себе си и от, към и за Цялото – Всичко, Което Е!  С Любов и Светлина към вас! АЗ СЪМ Присъствието.  Благодаря ви, че споделихте с мен тази вълнуваща опитност! Благодаря на всички, които я направиха възможна, благодаря на Бог, на Когиталността, на Всичко, Което Е, благодаря Иво, Еми, на всички и на себе си !  Бъдете благословени!

ЗА „ТИ – ИЗТОЧНИКЪТ“

Ивайло Тотев

Книгата е прекрасно обобщение на коренно различни мирогледи, изяснение и потвърждение, че всичко води към и идва от това, което Е! Неразбралите ще разберат, невярващите ще повярват, търсещите ще намерят.

След тази книга въпроси като „Не разбрах!” , „Ама наистина ли?”, „Как така?” не остават. Пределно категорична по отношение на изясняване на „Кой съм?” „Защо съм?”, същевременно с това оставяща неограничени възможности за осъществяване на Твореца в нас. Въпрос на прилагане.

Успехи във всичко ви желая!

* * * 

Емил Илиев

Теория от Когиталността не била толкова сложна. Дочитайки „Ти-Източникът“ стигам до следните изводи: Теорията показва, че наистина всичко е Едно – цялото е ум, светът е ментален. Доказано е в глаголицата, египтяните, Исус, Башар, Сив, и кой ли още не. От там насетне като осъзнаеш, че си и пътят, и източникът, и потенциала и силата, която им се противопоставя и ги допълва почваш, да се гледаш отстрани – всичко, което те дразни в другите е твой недостатък (с уговорката, че + и – се преплитат и са едно цяло в дуалния свят). Чистиш недостатъците, посоката ти на развитие е навън и в епифизата търсиш отговори, с които да си полезен на другите в глобален план… и следваш системата: Ясно и категорично решение, последвано от ясно и категорично действие (глаголене). Две състояния – Да (значи го правя) или Не (вече не съшестеува за мен). И фокуса определя резултата…

За The Black Book

Петър Помаков

Тази книга е доказателство за съществуването на Господ.

***

Георги Иванов

Искам да ви благодаря за прекрасната книга, която сте написали. Надявам се повече хора да я прочетат, разберат и да се променят.

***

Мария

Това НЕЩО, тази книга ме изуми – на едно място е събрано всичко!!!

***

Ина Чобанска

През август месец, миналата година, за първи път, буквално, съвсем случайно се сблъсках с една книга и така се случи, че тя разтърси из основи съзнанието ми, отвори разума и обогати живота ми, преобърна цялото ми съществуване. Странното беше, че се срещнах с тази книга в Съединените Щати, а не тук, в родината ми. Книгата The Black Book дойде при мен съвсем неслучайно – в момент, в който наистина имах нужда точно от това и ме промени.

***

Поля Пенчева

Аз съм Поля и искам просто да благодаря за тази невероятно светла „черна книга”! Пътищата на познанието са безкрайно различни и понякога (твърде често дори) им се доверяваме “на сляпо”, колкото и да се доверяваме на интуицията си… Пожелавам на творбата Ви да докосне повече хора! Работете в тази насока, защото ще е в полза на всички ни!

За The White Book:

G. Tongco, U.S.A.

I would like to tell you that I really love reading The White Book. This book for sure would help me live life to the fullest. From The White Book, I learned how important it is to love myself first before I could give love to anyone. I believe in your book ivomir. I believe your book would help a lot of people to live a happy life at present and in the future as well. I love the pictures and the illustrations on The White Book and I was so shocked when I understood it was you who made it. Amazing! Amazing! You are a very talented person.

превод

Г. Тонго, САЩ

Бих желала да Ви кажа, че The White Book истински ми харесва. Тази книга със сигурност ще ми помогне да живея живота си пълноценно. От The White Book научих колко важно е да обичам себе си преди да дам любов, на когото и да е. Аз вярвам в книгата Ви, ivomir. Вярвам, че книгата ви ще помогне на много хора да живеят щастливо сега и в бъдеще. Харесват ми картините и илюстрациите в The White Book и бях шокирана, че Вие сте ги направили. Удивително! Удивително! Вие сте много талантлив човек.

***

Калоян, Търново

Искам просто да Ви благодаря за страхотните книги! Прекрасни са! Макар да бях запознат с голяма част от идеите и теориите предварително, тъй като и АЗ ВЯРВАМ :), някак много силно ме докосна Вашия труд и остави в мен невероятно приятно чувство, и непреодолимо желание и вдъхновение да ЖИВЕЯ, истински и хармонично… Страхотно сте синтезирал и подредил отговорите на може би всички въпроси, които човек си задава през целия си живот, ако МИСЛИ, разбира се! Поклон!

КОМЕНТАРИ С ПРИДАДЕНО ЗНАЧЕНИЕ МИНУС

Павлин Тодоров

Една супа от хипотези, овкусена с музика и анимации. Перфектната храна за едно неуко съзнание с гладно въображение. “Когиталност” е поредната хипотеза, създадена от нечие Его. Семинари, книги, бизнес. 

***

Спас Мавров, писател

Когиталността… е само една скалъпена хипотеза и нищо повече.

Когиталността е висша форма на Духовен нарцисизъм

***

Стойчо Керев, журналист и тв водещ

Тая когиталност май се оказа секта.

***

Пенчо Руменков

Стари дрънканици, отдавна известни на Запад… Лекторът ни физика, ни обстоятелствата знае и се бута, бута. Не ставате за почти нищо с малки изключения, за които нямате заслуга, нито представа какво са те точно, нито приблизително, нито никак. Те с подробности са обсъдили всички възможности и са ви преценили човек по човек. Работят около 20 часа, почти не ядат. И собственост никаква нямат. И не им е трябвала никога, за друго са били пътя. За тях сте примитиви, като това, което е стадото за вас. И подобни мисли И грижи за него…. О суета. И суета на суетите. И всичко ви е суета. Това сте вие – всичките. Торби с отпадъци.

***

Галя Стефанова:

Бе откъде сте ги изнамерили тези двамата?

***

Михаил Вохам:

Измамник.

***

steveOoutonbail

И двамата са откачалки, немат никаква идея.

***

Стоик Грамадански

Затворили са лудницата, май.

***

Илиян Драганов

Ръкомахахето показва, че не разбираш материала и запълваш празнината с жестове. Няма да разкривам още техни слабости.

***

Велислава Тодорова

Енергията, която чувствам, когато слушам ivomir, ми действа много негативно… силно ме разочарова… дори се ядосвам малко, че сте отделили цял час за него в предаването на Стойчо Керев, а на хората, които разказват далеч по-достоверни и описани с доказателства конспирации отделяте по-малко време… Винаги съм била на мнение, че или хубаво или нищо трябва да се коментира, но тук не можах да се сдържа.

***

Тия търсят паричките от семинарите, измислели си име когиталност и айде…

***

Тони Колев  – спамва в YouTube и Facebook:

 1. Айде стига баламосва хората бе.. щуротии на поразия! какво натъртваш на всяка дума, нещастник! ем глупав, ем нахален. Как натрапливо обяснява глупостите си! Имай малко уважение, не ни вземай за безмозъчни.
 2. Кокошар спънат
 3. човека не е добре, личи си. Това, че ти се е случило нещастие и си променил мирогледа си, не значи че трябва да ходиш по телевизиите и да баламосваш хората. Хубаво, прочел си някакви неща, впечатлили са те – но остави си ги за себе си. Аз не съм тръгнал да разправям на всички какво съм чел и как мисля, нали? Той с каква цел го прави? И книги издава, и по телевизиите ходи, и семинари прави. И навсякъде плямпа едно към едно. Без дори най-малки корекции. Типичен шарлатанин и льольо.. не стига че във всичките му книги пише що годе едно и също, не стига че са пълни с преписани неща от други източници, ами че и скъпи! Да не забравим и дисковете, и клиповете му в you-tube. Добри пари изкарваш от баламите, Иво! Поздравления!
 4. добър оратор, и общо взето баламосва с език на тялото, увереност и гласови данни.
 5. Ако не беше той, щях да остана прост.
 6. и от това момче ли реши да изкараш пари? Шпиндел, такива като теб отдавна трябваше да са мъртви.
 7. тоя що се е облякъл сякаш отива на пикник? как може да отидеш така в студиото.. баси селяндура!
 8. тоя кретен има карантия в мозъка си.. тъпан селяшки
 9. копеле краварско, пълен кавал завършен! Кой те пусна теб да напишеш книга, да проведеш семинар ве.. кой кретен! Пази Господи от такива демонични тъпанари като тоя, разводниха човечеството
 10. Вундеркинд. Ти откаде си бе, глупак? Толкова глупости каза, че няма как още. Неизброимо много. Слушал ли си се отстрани? Тъпунгел.
 11. се едно си излязъл от гъза на опосум.. пълно нищожество! земи се обърши малко, пот гадна. А това чедо ти върви подер гъза и повтаря едно и също, като ехо-предавател.

***

Кирил Марков – също спамва в YouTube:

 1. А бе, сцепена сливо, що не вземеш да се гръмнеш?
 2. Ако беше така, всеки щеше да си избере да е безсмъртен. Никой обикновен човек нищо не избира никога. Тоя шибаняк май че е врътнал.  Някой хора могат да  програмират локално енергията на Етера. Обаче това са хора с  изключително силни солитонни процеси в тялото си, които могат да асиметрират Етера /неправилно е наименованието Вакуум и неговата енергия на нулевата точка/ – аватари.    И то локално само за себе си или  в близката си околност.  Те никога не парадират с възможностите си. Това не изменя нищо друго, камо ли пък целия свят, както  твърди тоя почти неук пич.   Ако беше така, всеки щеше да си гледа числата от тотото или да си предвижда бъдещето, колкото си иска.  Това никога не става с всички. А това дето го лафи за регресия, всеки може да си измисля колкото си иска и каквото си иска.  Паралелни реалности ужким има, само че не се проявяват никога. Нещо такова  е само локално проявимо  в някои  изключителни случаи.  Само че това не са паралелни реалности, а е локално програмиране с последващо изменение на хода на реалните събития и се прави от аватари, както писах. Тая теория за паралелните светове си е чисто гъзи-гъзи по принцип. Константата на Хайзенберг не се обяснява по този начин /това си е квантова стохастична флуктуация, която дава някаква възможност за локално програмиране/.  Мичио Каку, от който се плагиатствува тук без цитиране, си е един гъз без усложнения. За това се и казва, че паралелни реалности няма.  Това се твърди  от Роджер Пенроуз. Макар че е тъп релативист със световна известност, поне за това се е сетил.
 3. На тоя пич му няма атрибута.  Пък като вземе да си цъкли очите пред невъзможността да измисли нещо логично, съвсем я втасва. Карлуково му е много близко без програмиране. Голям ташак, значи.
 4. От къде намирате такива необразовани копелдаци? Прост дръвник!
 5. А бе, ти от куе селу си са пръкнал, ва? Само си за ибани, ва! Един бял косъм не можеш почерни, ва, дупек и путек! Когат го почерниш, ела ми се обади. Кат си се отфръцкал, кой ти е крив, цепеняк.

Благодаря, радвам се че всичко работи и е наред.
Желая ви много успехи във вашата благородна кауза и във всички останали сфери на живота.

Любомир Иванов

Така ли ще трябва да си правим! Да се правим на обидени и да си пишем глупости по страните и да офертираме хората ,че когиталност са измамници и всякакви такива,това ли е начинът на взаимодействие. Щом това искате ,ас съм си луд на всяъде и в ю туб ще видите анти реклама.