Резултати: Упражнението за концентрация – Радо, Яница

Този споделен резултат е следствие от запознаване и приложение на следните материали:

  • Упражнението За концентрацията
  • Ежедневните имейл съобщения с упражнения за Концентрация

Ще ви споделя нещо, свързано с последното упражнение (концентрацията). Може да бъде от полза за някого. Това, което ми се случва е, че ме заболява ръката да пиша, защото съм отвикнал да го правя с химикал. Затова започнах да правя упражнението на компютъра, ползвайки клавиатурата. По-различно е, но според мен, по-добре човек усеща какво се случва с мозъка му, и може да го натовари на макс, докато леко започне да не му достига въздух (кидлород в мозъка) и се усети слабо замайване. Като количество изписани думи, на клавиатурата пиша близо 3 пъти повече, но пък ръцете са ми почти изцяло ненатоварени. Така мозъкът реално работи три пъти повече, за същото време. При мен лично, с клавиатура постигам значително по-високи резултати като време, а като количество записани мисли за същото време, около 3 пъти повече, както писах. Естествено, като при всяко упражнение е важно темпото, създавам си умерено (за мен), за да не изпуша твърде рано и да постигна по-висок резултат. Успех!

 Първият ми резултат беше близо 5 мин. (4:49), петият беше 20 мин. (19:59:33), всеки следващ път резултатът растеше. По-рано написах, как преминах от ръчно писане към клавиатура. Правех по веднъж на ден упражнението, като 2-3 пъти пропуснах. Темата ми беше долу-горе една и съща, но с вариации в нея, защото тя е обширна. Когато човек е гладен има по-добри резултати, и при мен е така. Важно е да приемем състоянието на глад, като неутрално и естествено, за да нямаме дискомфорт и съответно отклоняване на вниманието.

Радо Величков

Резултати от упражнението за концентрация: първите няколко опита показаха че времето тече много бавно когато искаш да получиш бързи резултати т. е. започваш да пишеш някаква тема която „уж“ те вълнува, но скоро разбираш че това което пишеш е само за да изпълниш упражнението. Следващите няколко дни опитах с друга тема, такава която наистина ме вълнува, за която мога много да разказвам, такава която създава приятна емоция, а усмивката стои на лицето все едно е залепена.:) Тогава минутите започнаха да се увеличават от 2-3мин. станаха 5-6мин. (и да, само мисълта да видиш колко време е минало разконцентрира:)) Следващата задачка беше да пропуснем хранене и тогава да направим упражнението за концентрация. Резултатите бяха зашеметяващи, обратно на логиката, че човек ще мисли повече за „гладът“, минутите се увеличиха двойно (11-12). Та… Всичко е възможно, когато пробваш достатъчно дълго време. 🙂🍀♥️

Яница Янкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нови статии

Упражнения

Резултати

Медитации

МАГАЗИН